De Faculteit Wetenschappen is één van de oudste faculteiten van de Katholieke Universiteit van Leuven. Onze faculteit coördineert vijf onderzoeksdepartementen (Wiskunde, Natuurkunde en sterrenkunde, Chemie, Biologie en Aard- en omgevingswetenschappen) en acht studierichtingen (Chemie, Biochemie & Biotechnologie, Biologie, Wiskunde, Informatica, Fysica, Geologie en Geografie). De Faculteit Wetenschappen telt zo’n 150 proffen, evenveel assistenten, 500 onderzoekers en ongeveer 2000 studenten. Je vindt heel wat informatie over onze faculteit op de website http://www.wet.kuleuven.be.

Chemika overkoepelt voornamelijk de studenten uit de bachelors en masters Chemie en Biochemie & Biotechnologie. Voor zowel de biochemisten als de chemisten is er een permanente onderwijs commissie (POC). Hier bespreken proffen en studenten samen de toekomst van de opleiding. De studenten die in de POC zitten worden elk jaar verkozen onafhankelijk van het praesidium van Chemika, in de POC zit ook een vertegenwoordiger van Chemika.

Ook is er het OOR, ookwel overkoepelende onderwijsraad. Dit is een orgaan van Scientica waar de studentenvertegenwoordigers van de verschillenende richtingen van de faculteit wetenschappen in zetelen. Op deze vergaderingen worden standpunten ingenomen over onderwijs gerichte materie aan de faculteit en de hele KU Leuven. Ook wordt andere onderwijs gerelateerde materie hier besproken.