Skireis Scientica 2019

Submitted by Jef Vanhoof on Wed, 12/12/2018 - 13:15

Elk jaar kijkt elke sneeuwliefhebber weer uit naar het moment waarop we de frisse berglucht kunnen inademen en ons een week lang kunnen uitleven met onze favoriete wintersport. Dit jaar gaan we richting Saint François Longchamp op vrijdag  1 februari tot zondag 10 februari, een gebied dat bekend staat voor mooie carving pistes en mogelijkheden voor alle niveau’s van wintersporters. De beste invulling van de lesvrije week staat dus op je te wachten. Laat scientica je meenemen naar een fantastisch skigebied, ongelofelijke herinneringen verzekerd !

Kerstfeestje

Submitted by Jef Vanhoof on Sun, 12/02/2018 - 16:31

Nu december eraan komt, is het tijd om in de stemming van de feestdagen te komen en dat kan natuurlijk op het kerstfeestje van Chemika. Verwacht je aan een avond van gezelligheid, lekker eten en een leuk feestje.

Now that we are approaching December, it is almost time for the holidays! Foretaste? Chemika's Christmas party! Expect an evening of fun, good food and a nice party!

✦ DRESSCODE✦ Formeel/Formal!
Roooooooowd! (Red!) 

Sintquiz

Submitted by Jef Vanhoof on Fri, 11/16/2018 - 13:47

!ENGLISH BELOW! 
Binnenkort is het weer tijd voor hopen snoep & sinaasappelen, dus traditiegetrouw ook voor onze jaarlijkse sint-quiz! Selecteer je snuggerste maatjes & vorm een team! Maak kans op diverse prijzen zoals een Magnum-fles cava of concert tickets. Liever deelnemen voor de leut? Je kan ook strijden voor de 'zuipbeker'.
(De quiz is in het Nederlands).

✦ DETAILS ✦
Deuren: 19.30 / Start: 20.00
€? 15 per team van max 6
Pakenstraat 61, 3001 Heverlee

✦ SINTERKLAAS ✦

Lustrum fak

Submitted by Jef Vanhoof on Tue, 11/06/2018 - 12:22

[English below]

Chemika is 70 jaar en daarom vieren we feest!

Om jullie warm te maken voor wat nog komen zal in onze lustrumweek in het tweede semester, geven we jullie nu al een feestje van formaat!

Zak af op 12 november naar de MAXIM'O vanaf 22u en beleef de nacht van je leven!

PROMO'S: Mojito voor maar 1 euro!

------------

Chemika is 70 years of age and that is reason to celebrate!

Doopcantus

Submitted by Jef Vanhoof on Tue, 11/06/2018 - 12:19

De cantus waar we allemaal op wachten, is er weer 🍺🍻
De kersverse eerstejaars hebben de doopweek overleefd. Hier zullen ze traditioneel ingewijd worden tot schachten van Chemika 🎊🎉

⌚ Deuren: 20u 
Io vivat: 20u30

Openingscantus @ Waaiberg

Submitted by chemika on Tue, 10/02/2018 - 14:15

Commilitones, eindelijk is het weer zo ver! Na 2 weken afgezien te hebben in de lessen is het weer tijd voor de meest studentikoze activiteit. Namelijk de Openingscantus!
Samen zetten we ons geliefde Io vivat in en zetten we de eerste adjes van het jaar. Smeer alvast uw stembanden in met het goudkleurig gersenat en vier met ons de nieuwe start van het academiejaar.

Duvel-BBQ

Submitted by chemika on Tue, 10/02/2018 - 14:14

Het einde van de zomer nadert, dus des te meer redenen om nog een laatste keer de BBQ aan te steken! Want wat is er nu beter dan een lekker stukje vlees/vis (of veggie opties!) op de grill? Place to be: grasveldje voor gebouw K. Iedereen zeer welkom vanaf 18u voor een heerlijke Duvel!

Chemika @ Maxim'o

Submitted by chemika on Tue, 10/02/2018 - 14:14

Het academiejaar is weer begonnen, maar niet getreurd! Dit wil ook zeggen dat we op maandag ook terug wekelijks in de Maxim’O zitten, HOERA!. Kom gezellig de geweldige verhalen van je vakantie aan je vrienden vertellen of ga helemaal los op de zwoele beats in ons geweldig stamcafé.

Openingsfeestje feat Bios @Albatros

Submitted by chemika on Thu, 09/27/2018 - 12:20

Zoals jullie misschien al gehoord hebben, staat sinds jaar en dag een echte topper voor jullie klaar in de eerste week van het academiajaar: het openingsfeestje. Zoals gewoonlijk is dit in samenwerking met Bios, maar ondanks de samenwerking heerst er toch rivaliteit. Het thema is namelijk Chemika VS Bios. Help jij Chemika mee te winnen van onze vlinderzoekende vrienden.
Kom dan zeker eens langs op donderdag 27 september in de Albatros.
PS: Toegang is gratis, gratis’er, gratists

Eerstejaarsmidweek

Submitted by chemika on Wed, 07/18/2018 - 11:42

Hallo toekomstige eerstejaars (bio-)chemist!
Je nieuwe studentenleven staat voor je klaar en Chemika vliegt er meteen in. Wij organiseren van dinsdag 18 tot donderdag 20 september een kleine midweek te Boortmeerbeek om het academiejaar goed in te zetten! Hier zal je kennis maken met de mensen die bij jou in de les zullen zitten en natuurlijk ook met de leuke sfeer die binnen Chemika heerst. 
Voor extra informatie zie tabblad "Eerstejaarswerking"
Heb je vragen? emw@chemika.be